sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Kehon ja mielen hyvinvoinnin merkitystä ei tule väheksyä

Ihminen on kokonaisvaltainen kapistus. Kun kehossa ei ole kaikki kohdallaan, heijastuu se myös mieleen ja päinvastoin. Keho ja mieli luovat sen kombinaation, jonka summa ihminen on. Ei enempää eikä vähempää. Kumpaakaan osapuolta ei tule laiminlyödä, koska se kostautuu myös toiselle osapuolelle. Kun keho voi hyvin, voi mielikin paremmin. Näinhän se on.

Eilen mieli oli korkealla kahden rakkaan ystävän kanssa
vietetyn tyttöjen illan ansiosta <3
Miulla on tällä viikolla humpsahtanut sellaiset nelisen kiloa nesteitä kropasta. Vielä tiistaina olin epätoivoinen, kun kesken combatin aloin tuntea, kuinka vatsa pullistuu. Se paisui aikamoiseksi palloksi, ja kyllä lopputunnin polvennostot, hypyt ja potkut tuottivat suuria vaikeuksia kun maha vaan hölskyi. Kotona miehen silmät olivat tippua päästä, kun näytin mahaani hänelle. Olin siis lopettanut kolmen viikon lääkekuurit edellisenä päivänä, mutta eihän ne lääkeaineet hetkessä kropasta poistu. Silti aika mielenkiintoista, että ylivoimaisesti se pahin turvotuskohtaus tuli lääkkeiden lopettamista seuraavana päivänä. Sitten onkin ollut päivä päivältä helpompi olo ja eilen aamulla salilla näytin tältä:


Kyllä varsinkin tuosta sivuprofiilista huomaa, että maha ei pullota enää yhtä pahasti kuin edellisen postauksen vastaavassa kuvassa. Samoin kasvot eivät näytä yhtä turpeilta. Hehhee, kyllähän tuossa on tuota muhkuraa ja kumpua vaikka muille jakaa, mutta jotenkin nyt tuntuu helpommalta lähteä sitä läskiä polttamaan salillekin, kun ei ole niin nesteinen, raskas ja turvonnut olo, mitä viimeiset viikot on olleet. Väistämättä tällä fyysisen olon paranemisella on ollut positiivinen vaikutus mieleenkin ja tieto siitä, että pääsee taas treenaamaan kunnolla, kohottaa mielialaa entisestään. Eilinen jalkatreeni teki kyllä nannaa kropalle ja itsetunnolle, kun se meni paremmin kuin olisin voinut kuvitella. Tämän viikon ajan siis totuttelin kroppaa taas treeneihin tekemällä 3-jakoista omaa ohjelmaa, johon sisällytin oikeastaan vain sellaisia liikkeitä, joista eniten tykkään. Paitsi jalkapäivän leveä prässi - kapea prässi -supersarjat oli sellaiset, ettei siitä voi kukaan järjellinen tykätä ;). Tekipähän selvää jälkeä ainakin ja tänään tietää tehneensä :)

Niin, mitäs seuraavaksi? Edessä olisi paluu bunkkeritreenien pariin. Huomenna se siis (taas) alkaa, aloitan kevyen viikon treenillä. Tämä siksi, että tulisi pehmeämpi lasku enkä ala heti tällä kädellä riuhtoa täysillä. Minnuu kyllä suoraan sanottuna jännittää ja pelottaa, että miten tulee käymään. Kestäkö käsi? Onko se kohta taas samassa jamassa kuin ennen lääkekuureja? Mites kyynärpää ja olkavarsi, jotka on alkaneet oireilla myös? Pitää vaan toivoa, että kaikki menee hyvin ja nämä tulehdukset sun muut olis menneen talven lumia. Oon nyt aika löysässä kunnossa ja oon myös miettinyt, että pitäskö mieluummin tehdä painonpudottajan ohjelmaa.

20.2.2014
Kuitenkin nyt miusta tuntuu, että miulle on parasta tehdä sitä mitä mie haluan. Ja se mitä mie haluan on kova treeni, jonka tarkoituksena on kasvattaa lihasta. Mie vaan nautin kaikkein eniten sentyyppisestä treenaamisesta. Eli en aloita nyt mitään painonpudotus-saliohjelmaa, vaikka niin miun varmaan kaikkien oppikirjojen mukaan kuuluisi tehdä. Koska en halua tehdä niin. Kyllähän se rasva palaa pakosti tuolla kovalla treenilläkin, vai onko joku muka joskus väittänyt muuta? ;D Nyt avainasemassa on kuitenkin se, mitä ja miten mie syön. Kun haluan tehdä lihasta kasvattavaa treeniohjelmaa, täytyy myös syödä tarpeeksi, että se lihas saa rakennusaineita. Samalla kuitenkin haluaisin, että rasva kropassa vähenee, eli en saa syödä yli tarpeen.

Kertokaas mielipiteenne ratkaisusta, jonka oon nyt tähän kehittänyt: 0-linja. Eli en pidä ollenkaan kalorivajetta, vaan syön sen mikä menee peruskulutukseen. Myös niinä päivinä, jolloin en treenaa. Mutta sitten treenipäivinäkin syön vain sen peruskulutuksen verran enkä siis syö lisäkaloreita paikkaamaan liikunnan tuomaa vajetta. Tähän tosin poikkeuksena sellaiset päivät, jolloin liikunta on sen verran raskasta/kovaa, että kaloreita kuluu yli 500. Silloin voisi syödä parisataa kaloria vielä sen peruskulutuksen päälle. No, tätä nyt ainakin aion kokeilla, katotaan miten tällä pärjäillään.

Tällaisin miettein kohti uutta viikkoa! :)

9 kommenttia:

  1. Kannattaahan sitä miettiä, et jos joissakin liikkeissä selvästi tuntee, et ne sattuu niin voisiko sitä kokeilla tehdä jollain korvaavalla liikkeellä, joka ei satu sitten ?

    Mun mielestä sun ei tartte mitään diettaajan treeniä alkaa tekemään :P

    Ihanaa ku palaat takaisin salille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, nyt pitää ottaa oppi todesta sieltä kantapään kautta ja mennä se ajatus edellä, että hyvinvointi ja terveys ennen omaa kunnianhimoa!

      Joo en mie jaksais jotenki alkaa tehä semmosta "pitkät sarjat, pienet painot". Been there done that ja nyt on uudet kuviot. :D

      Ihana palata takas siun kaa kimppareeneille! <3

      Poista
  2. Toi 0-linja kuulostaa oikeen hyvältä! :) Ei turhaa kituuttamista, mutta rasva palaa kuitenkin pikku hiljaa pois jos treenipäivinä menee sen verran miinuksilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri noin mie ajattelin. En halua liian kituuttamiseksi laittaa, kun sit henkinen hyvinvointi kärsii. sekin on koettu. :)

      Poista
  3. En miekään lähtis sinuna kituuttelemaan. Kyllä ne viimeiset rasvat sieltä lähtee palaamaan kun on puhdas ruokavalio ja urheilet. Tärkeintä, että siulla riittää energiaa tehdä kovia treenejä ja koko homma on mielekästä. Mulle ainakin on tärkeintä, että urheilu ja omalla kohdalla myös painonpudottaminen, sen täytyy olla mielekästä hommaa, että sitä jaksaa. Kuuntele itseäsi ja tunnustele mikä tuntuu parhaalta mahdolliselta vaihtoehdolta itselle :) <3 Tsemppiä treeneihin :)

    VastaaPoista
  4. Samoilla linjoilla muiden kanssa, ei se kituuttelu vaan kannata, muodostuu sitä stressiä joka sekin vaikuttaa tuloksiin, aineenvaihduntaan ja energiatasoon. Hyvällä fiiliksellä kummasti tuntuu aina pääsevän hieman parempiin tuloksiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin just tulossa komppaamaan Jannaa! Itellenikin tuli nimittäin heti mieleen, että 0-linja tarkoittaa mitä todennäköisimmin entistä vähemmän stressiä -> parempaa kehitystä joka suhteessa :) Tsemppiä Freya, you can do it! <3 Teet sitä mistä nautit ja se on tärkeintä :)

      http://annamuntreenaa.fitfashion.fi

      Poista
  5. Se on kyllä ihan älytöntä kuinka paljon särkylääkkeet saattaa kerätä nesteitä ja vaikuttaa varmasti oloon!

    Kunnon treenii vaan! Kyllä se kroppa siitä sitten kiristyy. Ehkä ei niin nopeesti mutta mitä sen on väliä, pääasia että nauttii siitä mitä tekee!

    VastaaPoista
  6. Kiitos teille kaikille kommenteistanne ja anteeksi kun en oo ollu vastailemassa <3

    Miulla nyt nää tavoitteet on taas muuttuneet ja taidan sittenkin lähteä enempi sinne laihduttaja-linjalle. Ei tämän käden kanssa vaan nyt pysty tekee sellaista hurjaa treeniä kuin tuo bunkkeri on. Pitäisi kirjoittaa aiheesta postaus jossain välissä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...