maanantai 28. lokakuuta 2013

Punaisen langan metsästys

Miun treenihommissa on nyt vähän aikaa ollut pikkuisen kadoksissa se kuuluisa punainen lanka. Tästä olikin tänä aamuna jo Pian kanssa puhetta. Mie höykyyttelin tyttöparan salille jo aamulla puoli kahdeksan jälkeen, mutta hyvinhän tuo jaksoi :) Enemmän taisi olla ongelmia miulla, kun olin aamuyöllä valvoskellut ja eilen oli aika paha päivä ja niin edelleen.

Ja sen siitä saa kun alkaa kikkailla aamuvarhaisella: oli kaffet kohta hihalla!
Miusta on siis tuntunut kesän jälkeen, että en oo päässyt kiinni sellaiseen suunnitelmalliseen treenirutiiniin samalla tavalla kuin esim. viime keväänä, ja se ärsyttää. En ole löytänyt itselleni oikein sopivaa treenikokonaisuutta. Tämän päivän aamun treenin jälkeen Pia vihjaisi Tuukka Heikkisen uudesta "Bunkkerivalmennuksesta", jossa on lähtökohdat ja tavoitteet huomioonottaen kolme erilaista kuntosaliohjelmaa. Tutustuin kotona valmennukseen vähän tarkemmin, vähän innostuin tuosta kakkosryhmästä, jossa tavoitteena on "lihasmassan kasvatus kokeneemmalla harjoittelijalla". Aika hyvin osui ja upposi, on nimittäin tietynlaista urautumista ja samoissa painoissa jumimista ollut havaittavissa jo jonkin aikaa. Hinku olisi kehittyä ja päästä eteenpäin, mutta oon ollut vähän hukassa. Oiskohan tässä sellainen treenikokonaisuus (linkki saliohjelmaan), joka auttais taas eteenpäin? Tietty tuotakin pitäis vähän soveltaa, esim. etuviparit korvata jollain muulla. Lisäksi haluan saada viikkoon mahtumaan myös joka viikko joko nyrkkeily- tai combat-tunnin, joten treenipäivien sijoittelu voi koitua välillä vähän haasteelliseksi. Mutta voihan sitä aina kokeilla!

Viilingin tyttäret. Kuva torstailta!
Nomut sitten vielä pikakatsaus viime viikkoon, ja tarkemmin ottaen torstai-iltapäivään, kun me Pian kanssa saatiin Marilii vieraaksi meidän salille! :) Oltiin sovittu jalkatreeni ja Marilii oli meille suunnitellut sellaisen. Kyllä silmät levisivät, kun ensi kertaa silmäilin sitä (sorry Pia otin ja kopsasin suoraan siun postauksesta ;D):

Takakyykky 2x10 nouseva
Takakyykky 5x5
Yhden jalan jalkaprässi 6x5 nouseva
Reiden ojennus 4x15
Reiden koukistus 4x15
Puoli-smith 6x10 nouseva
Pohjeprässi 4x15 nouseva

Enhän mie ikinä oo tuollaisia sarjoja tehnyt!! Mutta kerta se oli ensimmäinenkin ja kova oli treeni. Aikaahan meillä kului reippaasti yli kaksi tuntia, mutta olihan meitä kolme tekijääkin. Luulin, että miun jalat menisivät tuosta ihan kamalan kipeiksi, mutta ei ne oikeastaan menneetkään kovin pahasti. Oiskohan syynä ollut se, että meillä palautumisajat venyivät aika pitkiksi, kun oli kolme tekemässä. Kyllä miusta tuo alkaa olla jo ihan maksimi, kun samaa treeniä tehdään. Tai sitten pitäisi olla sellainen paikka, että pystyy tekemään yhtä aikaa samoja liikkeitä. Tässäpä muutamia kuvatuksia torstailta:

Kyykkää, akka, kyykkää!

Yhdellä jalallakin voi prässätä!

Mariliin kanssa ojennellaan ja koukistellaan

Uusi liike miulle ja miun makkaroille

Hyvän treenin jälkeen on helppo hymyillä :) Kolmen kopla: Pia, Freya ja Marilii
Khyyyllä mie tuosta treenistä otin jo pari juttua tämän päivän aamun jumppailuun, kun keskityin lähinnä pakaraosastoon ja loppuun tein vatsoja.

Mutta ei, nyt iski semmoinen väsy, että nukkumaan on mentävä ja heti! Huomenna töiden jälkeen taas salille, nyrkkeilyn ajattelin jättää tältä viikolta väliin ja suunnata sen sijaan keskiviikkona combattiin.

Vielä heittäisin pallon lukijoille: mielipiteitä ja omia kokemuksia siitä, miten menetellä kun salitreenin punainen lanka on hukassa?

12 kommenttia:

  1. Hih, minä oon maailman huonoin ihminen neuvomaan sen punaisen langan löytämisessä :'D Mulla ei ole koko vuonna sellaista ollutkaan ja tuntuu, että entistä enemmän levähtää homma käsiin. Noh, ehkä tää tästä ;) Toi valmis ohjelma vaikutti hyvältä ja sen kautta treenirytmistä vois taas saada kiinni. Eli kokeile ihmeessä!

    Ja kiitos vielä torstain treeniseurasta, oli kivaa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, meinasin kyllä kokeilla! :) Mutta hei, nainen! Vaikka siulla muka ei mitään punaista lankaa oiskaan, niin kyllä ne tulokset puhuu puolestaan. Kyllä mie viime torstaina katsoin ihan suu auki, millaisia limppuja sie toinen toisensa perään niihin tankoihin ladoit. Voimamimmi viimeisen päälle!

      Ja toivottavasti päästään joskus uudestaan yhdessä reenille! <3

      Poista
  2. kun mun punainen lanka katosi, otin trainerin :) säästyy itse ajatustyöltä. Työkseen kun tätä hommaa tekee, sille ja omalle tekemiselleen sokeutuu ihan liikaa :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mie taidan nyt tyytyä tuollaiseen "nettivalmennukseen". Jospa se ois semmoinen treeni, johon pääsis hyvin sisälle ja pystyis kehittyäkin. Eikä heti kyllästyttäis. :)

      Poista
  3. Samat fiilikset täälläkin. Ihan pikkuisen on kadoksissa se lanka! Itse olen aina treeniohjelmani tehnyt ja sen varmasti huomaa :D
    Toisaalta treenaan vain itselleni ja hyvälle ololle, en esimerkiksi kisoja varten, niin omalta osaltani tuo kadoksissa oleva lanka ei ole ihan niin vakavaa. ;) Haluaisi juosta, käydä salilla, spinningissä, joogassa, combatissa ja vaikka missä, niin lanka on vähän hukassa :D ja jokainen treeniviikko on yhtä sillisalaattia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei se miullekaan mikään haudanvakava juttu ole, että lanka on jossain kadoksissa tai ehkäpä solmussa. Mutta vaikka teenkin tätä vaan itselleni, niin silti minnuu vähän stressaa se kun ei oikein tulokset parane ja treenit urautuu samaan jamaan. Tarkoitus kun on kuitenkin kehittyä :)

      Poista
  4. Vähänkö siistiä jos kans alotat tuon ohjelman :) Sit voidaan yhdessä pohtia sen toimivuutta :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on kyllä niin siistiä! Mietinkin tässä, että pitäiskö miun sitä aloitusta lykätä kuitenkin siihen samalle viikolle kun siekin aloitat, niin oltas sit aina samoilla viikoilla menossa ja kimppatreenitkin sit osuis paremmin yhteen :)

      Poista
  5. En oo mikää nero näissä hommissa, mut entäs jos pyydät ammattilaiselta apua? Ilmaista hommaahan se ei ole, mutta kunnon peetee osaa varmasti luoda just sulle sopivan ohjelman. Ja jotkut peeteethän lupaa antaa rahat takaisin, jos tuloksia ei synny (Ainakin Timo Haikarainen lupaa näin).
    Toivotaan, että punainen lanka löytyy pian. Tsemppiä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Ryde, tsempistä! :)
      Kyllähän meillä saliltakin voisi pyytää lisämaksusta treeniohjelman suunnittelua ammattilaiselta, mutta ei se ehkä nyt ihan tunnu ainakaan ajankohtaiselta. Varsinainen PT taas on niin kallis, ettei miulla ole nyt sellaiseen mahdollisuutta. Eikä oikeastaan haluakaan. Tämä voi olla ihan yleisestä väsymyksestäkin johtuvaa, että on vähän "hukassa"-fiilis. :D

      Poista
  6. Oih teillä on ollut kivat treenit varmasti yhessä! Toi bunkkerivalmennus muuten kuulostaa tosi hyvältä ja varmasti erinomainen vaihtoehto jos tuntuu että on tuo punainen lanka hommassa hieman hukassa. Tsemiä nainen, oot huikee! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä oli! :) Joo, kyllä tuo bunkkerivalmennus vaikuttaa miulle aika sopivalta ja on ainakin kokeilemisen arvoinen :)


      Kiitos tsemeistä, ihana Janna! <3 <3

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...