torstai 27. kesäkuuta 2013

Treenipohdintaa

Ei näillä helteillä jaksa iltaisin istua läppärillä. Tai mie en ainakaan liiemmin jaksa. Aika lötköpötkö-fiilis on ollu koko viikon, kun töissäkin on niin hikinen tunnelma. Jotenkin iltapäivisin on ihan hirvee väsy ja voipunut olo, että vähän väkisin on saanu ittensä salille pungertaa. Combat jäikin itse asiassa eilen väliin, koska oltiin Torerossa Riedeckin esittelyssä ja tilattiinkin uudet tyynyt. Jospa nyt olisi sellaiset kunnolliset, jotka oikeasti säilyttää muotonsa eikä se osaltaan aiheuttaisi niska-hartiaongelmia jatkossa. Toreroon ei kyllä kannata mennä näillä keleillä, siellä ei ollut ollenkaan ilmastointia, joten voin kertoa, että oli kuuma! Sieltä mentiinkin sitten torille ja ostettiin tötteröt. Pääsin kosiosuden kainaloon, joka taitaa nykyään olla kotikaupunkini yksi suosituimmista valokuvauspaikoista ;)

Kosiosuden kainalossa Susirajalla :)

Mutjoo, reenattukin on. Maanantaina aloitin viikon rinta-käsitreenillä, ja silloin salilla olikin vielä ihan inhimilliset olosuhteet.

Valmiina penkkiin!
Miun penkkiprojekti nytkähti taas vähän eteenpäin, kun sain tehtyä 32,5 kilolla 5x5. Tällä viikolla on myös toinen rinta-käsipäivä, mutta en oo vielä päättänyt, yritänkö jo nyt samalla viikolla 35 kilolla vai jätänkö vielä hautumaan. Tuokin kyllä teki jo toooosi tiukkaa! Haluan kertoa myös habatuloksista, jotka on parantuneet. Nykyisin saan mutkatangolla tehtyä jo(?) viiden kilon kiekot päädyissä 2x8. Ekan kierroksen oon tehny 17,5 kilolla (tanko 10kg ja kiekot yht 7,5kg). Maanantaina tein lisäksi supersarjoina hammerit ja keskitetyn hauiskäännön 7 kg:n käsipainoilla. Tuo oli kyllä oikeesti ihan hirvee setti! Teen kyllä ensi kerralla saman. Poikkeukselliseti miulla oli maanantaina aamuvuoro, ja käytin toki heti tilaisuuden hyväkseni ja menin treenin jälkeen venyttelytunnille, kun kerrankin pääsin! Ja kyllä huomasin, miten jäykkä oon, on jääny taas kehonhuolto vähemmälle kun ei pääse ohjatuille kehonhuoltotunneille maanantain iltavuorojen takia...

Tiistaina oli sit olka-selkätreenin vuoro. Tähän oon tehny nyt vähän muutoksia. Miun olkapäille ei ilmeisesti sovi etuviparit. Olkapäät kipeytyy edestä ja sivuilta niitä tehdessä. Samoin pystypunnerrus niskan taakse smithissä on nyt pannassa. Ei näillä hartiavaivoilla pitäis tehdä ollenkaan mitään olkaliikkeitä niskan taakse, kun se vaan aiheuttaa olkaluun hankautumista siihen nivelkuopan etuosaan ja aiheuttaa kipua ja vääristää ryhtiä. Nyt oon pari kertaa tehnyt yhden käden kulmasoutua yläselälle ja takaolkapäille takavipareita istuen. Jälkimmäiset teen edelleen supereina sivuvipareiden kanssa ja kyllä ne toimii edelleen:

Tiistain treenin jälkeen. Nyt oli KUUUUMAHH!
Tänään oli sitten viikon jalkatreenin vuoro ja kyllä se vähän hullun hommalta tuntui kuumalla salilla, jossa kosteusprosenttikin taisi olla jo aika korkealla. Täällähän oli keskustassa ollu iltapäivällä kunnon vesimyräkkä (mie ehdin onneksi pyöräillä alta pois ensin!!), mutta täällä missä mie asun (ja miun sali on) ei tullut sadetta oikeestaan ollenkaan. Ainakaan vielä. Silti aika kuumankosteaa kyllä oli!


Tähän ei voi olla tyytyväinen
Tuo kuva on tältä päivältä ennen treeniä. Miun kropan haasteellisin kohta on aina ja edelleen alakroppa. Perse, lantion alue, reidet. Siitä ei vaan pääse mihinkään. Miun mies kyllä eilen sanoi, että reiteen on tullut lisää lihasta ja tänään ystävällisesti ilmoitti, että miun pylly on pystymmässä kuin ennen ;D Eli työmatkapyöräily on varmaan tehnyt myös osansa. Mie kun en todellakaan ole mikään sunnuntaipyöräilijä, vaan otan työmatkatkin kuin treenin ja hoen mielessäni "jaksaa jaksaa, vahvat reidet, vahvat jalat". En silti noita oo laittanut Heiaheiaan. En kyllä ees tiedä miksi, kun kaloreitakin noihin kuluu 250-300kcal päivässä yhteensä. Tällä hetkellä työmatkaenkka ja se normaali vauhtini on 15 minuuttia (6km, eli vauhti 24km/h) ja tuon kun tekee 2xpv, niin ihan jees. Kai? En tiiä pääseekö tuolla miun rakkaalla Tunturilla edes paljon kovempaa, ja kaupunkialueella kun ei ihan täysillä voi aina vetääkään.

Mutta siis, oon aatellut, että pitää tehostaa tuota alakropan treeniä, niin josko se alkais kiinteytyä paremmin. Oonkin miettinyt, että vaihtaisin saliohjelmani 4-jakoiseksi. Eli tulisi kaksi treenipäivää joka viikko myös jaloille/takapuolelle. Sitäpä tässä pitäisikin alkaa pohtia, kuinka sen käytännössä toteutan. Muutenkin voisi treeniin tehdä vähän muutoksia, kun tällä melkein samalla oon nyt mennyt aika monta kuukautta. Perusjutut kuitenkin tulee pysymään varmasti samana, mutta jotain muutosta vois tehdä!

Mitä kohtaa kropassanne te muut pidätte haasteellisimpana treenattavana?

8 kommenttia:

  1. Huh, on kyllä totisesti ollut kuumaa ja hiostavaa täällä! Itse onnistuin ajoittamaan kaupassakäyntini niin "sopivasti", että kastuin likomäräksi kotimatkalla. No, kesä kuivaa ;)

    Onnittelut muuten parantuneista habapainoista! Se on aina kivaa, kun saa sarjapainoja nostaa <3

    Ja mitäs mulla vielä. Ai niin, haasteellisin kohta kropassa vaihtelee mulla ihan mielialan mukaan. Mulla on niin pitkät koivet, että toisinaan tuntuu, ettei niihin tartu liha ollenkaan. Ja vatsaa sais vääntää vaikka kuinka, mut silti siinä ei näy mitään muutosta. Toki se ruokavaliokin vaikuttaa ainakin jälkimmäiseen, mut oon tässä asiassa jotenkin niin kärsimätön. Tulosten pitäis näkyä HETI :D Mutta kärsivällisyyttä vaan - myös sulle sen alakropan kanssa ;) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Se on tosiaan kivaa kun saa nostaa sarjapainoja, auttaa uskomaan taas siihen, että kehitystä tapahtuu! Tänään sainkin sitten vinopenkissä ottaa isommat käsipainot käyttöön! :)

      Juu, niinhän se on että ois kiva joss se tulos näkyisi heti eikä puolem vuoden päästä. Sitkeys kuitenkin on se juttu, joka tässä hommassa on tärkeintä. Miulla ongelmana on yksinkertaisesti rasva ja selluliitti sekä lisäksi ylimääräinen nahka, joka ei kyllä treenaamalla lähde pois! :/

      Poista
  2. Yksi "alakroppaongelmainen" huutelee täälläkin. Yritän tehdä jalat aina pari kertaa viikkoon silleen, että väliin jää kuitenkin muutama palautusmispäivä - tuntuu, että jalat tarttee niitä aina eniten :)

    Eiks Viilingillä oo ilmastointia? Huh! :/

    ps. Noista siun haboista on taidettu joskus puhua... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo niin miekin aattelin, että jatkossa kaks jalkapäivää vois olla hyvä. Ja ne vois olla vähän lyhyemmät treenit, joihin vois vakiosti ottaa myös keskikroppaa sit mukaan. Pitää nyt miettiä, millanen soppa siitä rakentuu ;)

      On Viilingillä ainakin jumppasaleissa ilmastointi, mutta en oo ihan satavarma onko salin puolella. Isot kattotuulettimet siellä ainakin on ja tuulettimia muutenkin paljon, mutta kun tarpeeks kuuma ilma on, niin kyllä siellä hiostaa... Muttei onneks kuitenkaan niin paljon kuin Lady Linella, jossa siis olin aiemmin jäsenenä.

      ps... Joo onhan niistä... ;D

      Poista
  3. ^Viilingissä on ainaki hulluna tuulettimia ;)

    Siis mä eilen mietin et missä ihmeessä mun pakaralihakset on ku tuntuu et niitten päällä on monta senttiä rasvaa :'D Noo, kyykkäämään ja pakarapotkuja vaan lisää niin ehkähän se pyllylihas joskus kehittyy x)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No miulla sitä rasvaa ainakin riittää vaikka muille jakaa tuolla alakerrassa... Kyykkäkyykkäpotkispotkis vaan! ;D

      Poista
  4. Tuo kosiosusi katsoo niin kaihoisasti siun jätskii :) On kyllä ollut taas hullun kuumat kelit täällä Itä-Suomessa, että ei ole tosikaan.
    Ei mitään järkee millaiset vatsamakkarat minulla on vaikka ei ylipainoa enää olekaan. Miten sen ylimääräisen nahan saisi pois masusta??? :)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama tuli miunkin mieleen tuosta kuvasta. Jätski vaarassa! :) :)

      Voi kuule jos keksit millä ne ylimääräset nahat sais pois niin kerro miullekin! Miulla on pari numeroa liian iso nahka (ja mahassa varmaan 5 numeroa liian iso...), harmi kun sitä ei voi vaihtaa yhtä helposti kuin vaatekaapin sisältöä!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...