sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Week 14 / Doing It Right?

Tämä on ollut aivan mahtava treeniviikko! Intoa on riittänyt eikä viikkoon ole mahtunut yhtään huonoa treenipäivää. Yleensä siellä joukossa on ainakin yksi ei-niin-kivasti-mennyt. Mie oon vaan nyt niin onnellinen, että treeni kulkee ja on vaan niin hyvä mieli, kun kehitystäkin taitaa tapahtua :) Lepopäiviä ei kyllä tullut kuin yksi, kun niitä pitäisi siis miulla nyt olla vähintään kaksi. Mutta en mie nyt jaksa antaa sen häiritä, tuskinpa sillä nyt niin isoa vaikutusta on mihinkään... (ei kerrota sitä lääkärille ;D)

Reippaana reenille! :D
Tässä siis tämän viikon saldo:

Ma: Salilla rinta-hauikset-ojentajat 1h 18min
Ti: Crossarilla 30 min. + BodyPump 1h
Ke: BodyCombat 1h
To: Salilla olkapäät-selkä-massua 1h 25min. + venyttely 50min.
Pe: Salilla jalat-pakarat 1h 32min.
La:-
Su: Salilla rinta-hauikset-ojentajat-keskikroppa 1h 37min.
Yht. 9,2h

Tällä viikolla toteutui vihdoin se ajatus tuossa 3-jakoisessa ohjelmassa, että salipäiviä tuli viikkoon neljä kappaletta. Se oiskin miun tavoite, mutta kun viikossa ei vaan ole tarpeeksi päiviä! Jos siis pitäisi olla se kaksi vapaata, kun haluun sitten lisäksi käydä myös combatissa ja pumpissa. Ja kun se miun juoksukausikin alkaa varmaan ihan kohta. Päivät ei vaan yksinkertaisesti riitä kaikkeen siihen mitä haluaisin tehdä.

Toinen tärkeä asia, mistä nyt halusin kirjoittaa on se oivallus, että ehkä mie nyt teen jotain oikein? Siis miehän oon käynyt salilla vuodesta 2007 lähtien suhteellisen säännöllisesti. Ero nykytilanteeseen on se, etten vain käy salilla, vaan treenaan siellä. Aiemmin ehkä luulin treenaavani, mutta sehän oli vaan sitä mukavuusalueella heiluttelua verrattuna nykyiseen irvistelyyn. Toki silloin kun ylipainoa oli paljon, tavoitteetkin olivat erilaisia. Ja oon tyytyväinen, että painonpudotus eteni hiljattain, sillä niin siitä on tullut pysyvää. Silti olisin kyllä voinut aloittaa kunnollisen treenaamisen jo parisen vuotta sitten, jos olisin vaan tajunnut, miten mahtavaa tämä on! Aiemmin ajattelin, etten edes halua lihaksikasta vartaloa. Halusin vain läskin pois, mutta mitään laihuuttakaan en silti ole koskaan ihannoinut. Lihaksikkuus ei silti mielestäni aiemmin ollut naisellista. Ja nyt on kyllä kelkka kääntynyt niin täysin kuin vaan voi! :D Ja nälkähän kasvaa syödessä... Nyt haluan ne lihakset! Toki rajansa silläkin, en minä kehonrakentajan vartaloa itselleni halua, vaikka ihailenkin niiden naisten kovaa työtä, jotka tuohon uskomattoman rankkaan lajiin ovat lähteneet. Näkyvyyttä lihaksiini siis haen, ja sitä fläsää pois. Valitettava totuus on, että joudun todennäköisesti joskus tulevaisuudessa ihonpoistoleikkaukseen, kun sitä roikkuvaa nahkaa on laihtumisen jäljiltä. Ja siitä on haittaa ihan oikeasti, koska se hankaa ja punoittaa ja kutisee (puhumattakaan visuaalisesta haitasta...). Luulen, että miulla ois ihan hyvät kriteerit päästä leikkaukseen julkiselle puolelle. Noniin, nyt tämä ajatus lähti taas sivuraiteille. Tarkoitus oli lähinnä kertoa teille, että oon huomannut, että nyt ja tässä elämänvaiheessa olen onnellisimmillani silloin, kun ei ole esteitä käydä treenaamassa. Se on vaan miun juttu ja oon niin onnellinen, että oon löytänyt sen, vaikkakin näin myöhäisemmällä iällä.

Onko tää vyö teistä ihan dorkan näköinen..?

Huuh, tänään oli vaan niin mahtava käsitreeni! Mie kärvistelin rinnan ensin alta pois. Uskalsin jopa yksin mennä tekemään penkkiä vapaalla tangolla! Lämmittelysarja pelkällä tangolla (20 kg). Sitten loput kolme sarjaa 25 kilolla (siis tanko + 2 x 2,5kg kiekot). Meni ihan kivasti nuo 10 toistolla/sarja. Meinasin viimeiseen sarjaan uskaltaa laittaa vielä pikkukiekot, jotta ois ollut 27,5kg, mutta meni sisu kaulaan... En yksin uskaltanutkaan! Hauiksessa testasin Annan kehumaa hauiskääntöä Scott-penkissä. Eli tein sen ohjeen mukaan hammer-otteella, puolivälissä käänten käsien asennon vastaotteeksi. Voin kertoa, että tuntuiiiii! Ekaksi tein 12 toistoa, sitten tulin uhmakkaaksi ja vaihdoin painavampiin puntteihin. Se olikin vähän liikaa ja sain vaivoin 8 toistoa tehtyä ja vasen nousi viimeisessä toistossa vasta kun avustin sitä oikealla kädellä. :D Viimeinen sarja meni sitten 10 toistolla, mutta tein ne ilman tuota kiertoa, siis pelkällä vasaraotteella. Suosittelen!!!

Treeni:
1. Penkki 1x12, 2x10, 1x12
2. Vinopenkki, kp:t 3x10
3. Ristiinveto taljassa 1x15, 1x12, 1x15
4. Hauiskääntö Scotissa, kp:t hammer kiertäen 1x12, 1x8, 1x10 (< pelkkä hammer)
5. "Vankilahaukka" 1x10, 1x8, 1x10
6. Hauiskääntö maaten taljassa, naru 3x12
7. Ranskalainen punnerrus, mutkatanko 4x10
8. Pull down, naru 3x12
9. Päänyliveto, naru 3x12
10. Vatsat taljassa, naru 3x15
11. Kylkitaivutus, kp:t 3x12

Ja nyt, like it or not, muutama pullistelukuva :D

Right after workout.

Etupuolta. Roikkuallit yäääähh!!
Selekää. Tuossa riittää vielä duunia!

Semmosta. Tulipas kilometripostaus, ei tätä varmaan kukaan jasa lukea loppuun asti. Oli vaan nyt laitettava vähän ajatuksia "paperille".

Viikko siis paketissa, eikun vaan kohti uutta! Treenien osalta tulee varmasti kevyempi kuin tämä mennyt. Mutta haitanneeko tuo! ;D

15 kommenttia:

  1. Hyvälle näyttä ja jee hymyä jee! ;)

    VastaaPoista
  2. Voi hitsi vie mikä timmimimmi siellä on! Näytät todella hyvältä, Freya :)

    Mielenkiintoista pohdintaa siulta taas kerran! Mie niin voin samastua tuohon siun tunteeseen salilla käymisestä ja salilla treenaamisesta. Veikkaan, että ollaan painittu ihan saman ongelman kanssa, joskin eri lähtökohdista käsin. Onneksi nykyisin tunnutaan kumpikin tajuavan jutun juoni, ja nimenomaan treenaavamme - ja vieläpä niin, että nautimme siitä ihan täysillä! Just näinhän sen pitää mennäkin :)

    ps. Ihania ostoksia SportsDirectilta! Mie en kerennyt tuohon siun edelliseen postaukseen kommentoidakaan ennen kuin olit jo laittanut tämän eetteriin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainiin ja hyvä että toi hauisliike toimi! Se kyllä tuli jäädäkseen miunkin treeniin :)

      Poista
    2. Timmimimmi :D Ei kai nyt sentään... Mutta suunta on kieltämättä ihan oikea.

      Mie kans luulen, että meillä on aika paljon samankaltaisia päänsisäisiä juttuja, vaikka lähtökohdat on fyysisesti ihan päinvastaiset. On ihan huippua kun oon "löytänyt" siut täältä blogimaailmasta, oot kyllä yksi tärkeimmistä treeni-innoittajistani! <3

      Ja se hauisliike todellakin toimi!! :D

      Poista
  3. Katoin heti tuosta ekasta kuvasta että ootpas kaventunu nainen joka suunnasta :) Muutosta on tapahtunut, jatka vaan samaa rataa :) Niin se ajatusmaailma muuttuu, kun pääsee sisälle tähän urheilun ihmeelliseen maailmaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Eve! <3 Mut täytyy myöntää, että on tuossa ekassa kuvassa tuo kuvakulmakin vähän sellainen, että hoikentaa. Silti aion yrittää ottaa teidän kehut aidosti vastaan. Se on miulle aika vaikeeta...

      Poista
  4. Jee tosi kiva että treeniviikko on mennyt oikeen urakalla putkeen! Ja iso tsemppi uudelle tavoitteelle lihaksikkaan vartalon hankinnassa. Kyllä vahva vartalo voi hyvin ja sullahan on jo hyvässä vauhdissa prokkis, ties kuinka hieno paketti sieltä kuule kuoriutuu ;) Nytkin näkee viikko viikolta niin hienoa edistystä. Hyvä sinää! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Janna! <3 Nyt on vauhdissa joo, oikein sellainen tekemisen fiilis päällä. Tykkään! :)

      Poista
  5. Mie jaksoin lukia loppuun! Loistavaa duunia oot teheny, ihan huikeaa, tsemppiä Sulle Nainen!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos Kerttu! <3 Siun sanat kyllä merkkaa miulle tosi paljon, oon tosi otettu! :)

      Poista
  6. Näyttää ihan mahtavalle! Sulla on kyllä habaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me kasvatetaankin yhdessä habojamme, eikös niin? <3 Siellä toinen mimmi, jonka haba on kehittynyt huimaa vauhtia! :)

      Poista
  7. Onneks olkoon!! Mulla on toi sama edessä...taival vasta alussa. Sä kyllä annat toivoa! Upeasti oot jaksanu vaikka takapakkia on välillä tullu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Punakka ja Tanakka! :) Et arvaakaan, miten paljon miulle merkitsee ajatus siitä, että voisin olla antamassa jollekin toivoa onnistumisesta! Se onkin yksi syy, miksi aloitin tämän blogin: haluan omilla kokemuksillani olla kertomassa, että kyllä isokin painonpudotus onnistuu, kun vaan löytää itsestään sen tahdonvoima eikä vaan anna periksi. Ikinä. Eikö lannistu takapakeista. Samalla motivoidun itsekin jatkamaan tällä tiellä, kun haluan olla hyvänä esimerkkinä edelleen! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...