tiistai 4. joulukuuta 2012

*** Winter Wonderland ***

EDIT: Kauhean pitkä teksti, ja melkoinen sekametelisoppa!

Kunnon talvi on saapunut, niinkuin joulukuussa sopiikin. Talvi ja joulu tulivat blogiinikin, kun vähän muokkailin ulkoasua. Headerin kuvassa on meidän oman pihan iso pihlaja, tuon kuvan otin kylläkin jo kaksi vuotta sitten ensilumien aikaan. Myös lumisadetta halusin tänne blogiin, se on peräisin täältä. Kertokaa ihmeessä, jos nuo "lumihiutaleet" häiritsevät lukemista, niin otan ne pois. Itse vaan tykkään tuosta ja se sopii tuohon puukuvaankin kivasti.

Eilen mentiin viimeistä kertaa pumppia ohjelmalla 83, ja nyt uskalsin viimein laittaa kyykkyihin ne 20 kg! Ihan hyvinhän minä jaksoin, vaikka ne loppukellarit kyllä tekivät tiukkaa. Mutta ne tekee tiukkaa millä tahansa painoilla, joten ei ehkä sen mukaan kannata niitä painoja miettiä. Innolla kyllä odotan uutta ohjelmaa, joka alkaa ensi maanantaina! Ohjaajan mukaan se on kyllä hyvä ohjelma, haukkarit on vähän erilaiset, jossa ei tankoa tarvita ollenkaan. Interesting!

Eikä aamulla ollut edes jalat kipeänä, joten lähdin aamuaerobiselle, matolla menin 5 kilometriä. Alussa jalat vähän oikutteli, mutta siitä ne sitten vertyivät. Hyvä fiilis oli kyllä heti aamusta. Sitten piti jumittaa taas tietokoneella esseetä kirjoitellen. Se ei oikein ottanut sujuakseen tänään, jotenkin ei enää jaksaisi noita teorioita. Haluaisin käytännön työhön!

Ja sitten asiaankin... Tänään minulla oli käynti fysioterapeutilla rintarangan ja olkapään ongelmien vuoksi. Ja syitähän löytyi. Ensinnäkin, minulla on tosi yliliikkuvat nivelet. Toki tämän tiesinkin, mutten tiennyt, että se on osasyy olkapääongelmiinkin. Nimittäin olkapääkuoppani on tosi ahdas ja varsinkin vasemmalla (joka on se kipeä puoli) luu hankautuu siihen kuopan reunaan, ja samalla aiheuttaa  haittaa lihaksiin, jänteisiin ja limapussiin. Rintarankani on liian etukenossa ja lapaluut törröttävät pystyssä ja näin ei pitäisi olla. Olkapää on myös selkeästi eteenpäin kiertynyt ja koko vasemman ylävartalon liikeradat ovat selvästi rajoittuneempia verrattuna oikeaan puoleen. Jäykkyyttä siellä on myös, koska lihakset ovat voimakkaasti jännittyneet. Sain muutaman harjoitteen, mitä pitäisi nyt päivittäin kotona tehdä ja tammikuun alussa on kontrollikäynti. Mitään rajoituksia ei treeniin onneksi tullut, mutta painoja pitää pienentää. Minun nimittäin täytyy nyt opetella ihan uudelleen olkapäiden ja rintarangan liikeradat, että olkapään saisi pysymään siellä missä sen pitääkin olla. Ja se on yllättävän vaikeaa. Itsekin nyt huomasin, miten se olkapää vaan niin helposti liikahtaa eteenpäin kiinni siihen nivelkuopan reunaan. Ilmankos mulla on tuo hartian etupuolikin ollut kipeänä, kun se luu hankautuu siellä! Tarvitsen lisää voimaa hartioihin ja yläselkään, mutta nyt pitää ensin pienentää niitä painoja, jotta saadaan tosiaan ne liikeradat oikeiksi. Lihaskuntoharjoittelu on minulle kuulemma muutenkin todella hyvä juttu, koska on yliliikkuvat nivelet. Kipeäähän nuo liikerataharjoitteet tekevät, mutta se vaan pitää nyt kestää. 

Keskustelimme myös tästä painonpudotuksestani, ja fysioterapeutti ihmetteli suurta urakkaani. Hän sanoi, että ei mitenkään voi kuvitella minua 40 kg painavampana, näytän kuulemma niin sopusuhtaiselta. Ja minä pidän itseäni vielä kuitenkin liian lihavana... En todellakaan sopusuhtaisena. Nämä on taas näitä päänsisäisiä juttuja, jotka ovat kaikein vaikeimpia muutettavia... Balanceen vielä illalla, ihanaa! Fysioterapeutti muuten sanoi, että BodyBalance on tosi hyvää harjoitusta rintarangan ongelmista kärsiville ja kehotti minua ehdottomasti pitämään sen viikottaisessa treeniohjelmassani vakituisesti mukana.

Kävin terveyskeskuksessa kävellen ulkoiluttaen uutta talvipukuani. Ja oli lämmin ja mukavantuntuinen. Hyvä ostos! Kävin samalla kirjastossa ja kaupassa. Kirjastosta sain lainaan uuden suklaakirjan, kaupasta lähti sitten ihan päinvastaista meininkiä. Eli Fitbody-lehden 2. numero oli ilmestynyt. En ole vielä sitä lukenut, mutta nuo kannen meikit ovat kyllä taas niin karsean räikeät, että ne pomppaa ikävästi silmille! Toivottavasti sisältö on vähemmän "silmäkarkkia". Sen asian ajakoon mieluummin tuo suklaakirja. :D


2 kommenttia:

  1. Huh, siepä oot taas kunnon lenkin vetässy matolla! Arvostan! :)

    Hei hyvä, että fyssarikäynnistä oli ihan konkreettista hyötyä :) Nyt osaat varmasti hyödyntää noita vinkkejä treenissäkin, ja tiedät mihin pitää kiinnittää erityisesti huomiota!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika perus aamuaerobinenhan se oli. Rrrasva palaa (toivottavasti) :)

      Joo oon kyllä tosi tyytyväinen, että menin tuonne. Ei uskois, että miten vaikeeta ja kivuliasta on yrittää muuttaa liikeratoja. Siis ihan alusta alkaen. Mulla on ihan seisoma-asentokin väärä ja pitää sitäkin harjoitella peilin edessä. Ja pää on liian edessä. Nyt on koko selän vasen puoli kipeenä alas asti... Pitää vaan sitkeästi tehdä noita päivittäisiä harjoitteita.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...