sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Normal? With Before/After Photos

67.0 kg näytti vaaka tänä aamuna. BMI 24.9 Normaalipainoinen näytti Kalorilaskuri tänä aamuna. Normaalipainoinen, minä? Olen käynyt läpi BMI-taulukon kaikki vaiheet (alipainoasteikkoa lukuunottamatta): 41.0 sairaalloinen lihavuus oli lähtökohta (v. 2007), siitä sitten alaspäin vaikea lihavuus (35-39.99), merkittävä lihavuus (30-34.99), lievä lihavuus (25-29.99). Nyt normaalipaino, jota olen nyt niin kauan metsästänyt ja jota en uskonut vielä esim. vuosi sitten koskaan saavuttavani. Okei, tiedän että paino nyt voi vaihdella ja tuo voi olla väliaikainen humpsahdus (esim. illalla juotu puolikas shampanajapullo oisko voinut vaikuttaa?) ja huomenna voi olla taas isommat lukemat. Mutta silti ensimmäistä kertaa sitten 1990-luvun vaaka näyttää kohdallani normaalilukemaa, ja olen siitä todella iloinen! Eilen muuten laitoin kalorilaskuriin normaalisyömisten lisäksi fudget ja shampanjat (tietysti ne olivat vain arvioita) ja sain loppusummaksi huikeat 2246 kcal! Huhhuh.

Testasimme illalla myös uutta Omron-kehonkoostumusmittaria ja laitan nyt tulokset tähän. Viimeksi minulta on marraskuussa mitattu samanlaisella mittarilla, erona vaan oli ettei siinä ollut lepoaineenvaihdunnan mittausta. Suluissa viitearvot (Omronin mkaan). Pituus 164 cm.

15.11.2012 / 15.12.2012                                              
Paino: 68.6 kg / 67.3 kg
Rasvaprosentti: 34.3 / 31.2 (21-32.9)
Viskeraalinen: 5 / 5 (1-9)                          
BMI: 25.5 / 25.0 (19-24.99)                             
Luustolihasprosentti: 29.0 / 30.7 (24.3-30.3)      
Lepoaineenvaihdunta: 15.12: 1403 kcal

Tottakai täytyy ottaa huomioon, että vuorokaudenaika vaikuttaa tuloksiin. Samoin muutenkin nuo tulokset ovat vain suuntaa-antavia, mutta kyllä niillä jonkinlaisen käsityksen saa. Ohjekirjassa sanotaan, että rasva- ja luustolihasprosentin tarkkuus on 3,5 % ja viskeraalisen rasvan 3 tasoa. Onhan nuo aika isot virhemarginaalit, mutta näillä nyt mennään. Jos tuohon on uskomista, niin rasvaprosenttini olisi siis laskenut ja lihasta tullut himppusen lisää. Se tietysti selittäisi painojumiakin. Tosin nyt kun siitä pääsin tällä viikolla taas valittamaan, niin pikkuisenhan tuo nyt taas näyttää laskusuunnassa olevan.

Nyt rohkaistun, apua! Ja laitan tänne muutaman vertailukuvan. Kuvaparit siis vuosilta 2007&2008, 2009&2010 ja viimeiseksi vielä tuo sama kuva, jonka postasin aiemmin 2011&2012. Kauhea kynnys laittaa noita ekoja kuvia, mutta eikun tuulta päin vaan!

Freya kesäkuussa 2007 ja toukokuussa 2008
Freya toukokuussa 2009 ja toukokuussa 2010
Freya joulukuussa 2011 ja joulukuussa 2012

16 kommenttia:

  1. Noissa mittareissahan voi tosiaan olla aika isokin virhemarginaali, mutta kyllähän ne suuntaa antaa, että mitä on tapahtunut :) mulla tippui rasvaprossa 6% tollasen mittarin mukaan, mutta sit ku otettiin pihdeillä niin se oli 3% isompi kun mitä tuo viimesin tulos oli laitteella otettu ja nää mittaukset oli ihan lähekkäin. Mutta ei ne pihditkään ihan tarkat oo. Suuntaa kuitenkin antaa ja kyllähän sen itsekin tietää, että jos on töitä tehnyt niin muutoksia pitäisi olla :) oothan säkin enemmän tehnyt punttia, joten varmasti lihasta on tullut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, ja tosiaan tuolla on väliä, että mihin vuorokaudenaikaan mittaa. Rasva% saattaa heittää paljonkin saman päivän aikana. Ohjeissa kerrottiin, että alussa kannattaakin mittailla eri aikoihin ja katsoa miten päivän aikana muuttuu. Ja sit jatkossa tietysti aina samaan aikaan päivästä samanlaisissa olosuhteissa, että muutos olisi mahdollisimman todenmukainen.

      Poista
  2. Aatella kuinka pitkän tien oot kulkenut <3 upeeta! Ja hyvä kun uskallat laittaa kuvia, varmasti motivoi monia ja halusi tai ei niin nekin ajat on osa itseä. Voi kyllä sanoa samaa mitä mullekin on sanottu, että näytät ihan eri ihmiseltä! Tosi hienoa. Mulle oli kans hieno etappi kun ylitti sen normaalipainon rajan. Nyt oon taas siellä lievän puolella, mutta ihan syystä ja olo on hyvä niin ei se paluu sit niin kamala ollutkaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä sen itsekin tajuaa kun noita kuvia katsoo. Ja on se vaan hyväksyttävä, että nuo vuodet ovat osa elämää ja se olin minä silloin. Eikä siihen tarvitse enää ikinä palata, se on vain itsestä kiinni! Joo, olen miekin kuullut tuon, että näytän ihan eri ihmiseltä :D Ja senkin takia nuo kuvat laitoin, että jos joku joka on nyt tuossa tilanteessa kuin mie tuossa ekassa kuvassa, voisi nähdä oikeasti, että muutos on mahdollinen, kun sen vain päättää tehdä. Ei ole helppoa, ei, ja se päätös pitää tulla omasta tahdosta ja vain oman itsen takia! Sie tiedät nämä kuviot kyllä. :)

      Sulla onkin sitä lihasta tullut, ja sehän se painaa. <3

      Poista
  3. Vautsivau, aivan valtavan suuri työ takana ja saat kyllä ihan aiheesta olla itsestäsi ylpeä! :) Monella voisi usko lopahtaa kesken kaiken, mutta entistä enemmän uskon siihen et siulla on just oikee asenne hommaan :) Mitkään "ihme- tai pikadieetit" eivät auta,vaan sen on oltava nimen omaan elämäntapamuutos! Oon tosi onnellinen siun puolesta <3

    VastaaPoista
  4. Kiitos ihana Anna! <3 Tosiaan mitkään pikadieetit ei auta, ne tuo vaan kilot takaisin korkojen kanssa! On se vaan niin paljon helpompi elää ja olla ilman tuota valtavaa painolastia. Tuossa ekassa kuvassakin näytän tosi väsyneeltä. Kävelykin oli rasittavaa. Ruokaa laittaessa piti välillä istahtaa, kun ei aina jaksanut seisoa niin pitkään hellan ääressä. Aamuisin jalkapohjat olivat kamalan kipeät. Löydän varmaan satoja syitä sille, miksi painonpudotus on kannattanut. Ikävä seuraus on se, kun on noita ylimääräisiä nahkoja jäänyt ja niistä tuskin pääsen eroon ilman kirurginveistä. Mutta mieluummin nahkaa kuin läskiä, niinkuin lääkärillekin tiistaina totesin! :D

    VastaaPoista
  5. Vau, minkä matkan oot kulkenut! Ei voi muuta kuin ihailla sun jaksamista, että oot noudattanut painonpudotusta pikkuhiljaa, ja pysyvin askelin! Huikea työ, ja ole itsestäsi ylpeä! On syytä olla myös onnellinen, koska nykyisillä elämäntavoillasi tuo ei tule tuosta hirveästi ainakaan nousemaan! Hyvä, että oot uskaltanut julkaista kuvia, sillä aivan taatusti muut saavat sinusta voimaa omiin projekteihin! Vau, olet hieno esikuva!! :)

    VastaaPoista
  6. Mielettömän työn ole tehnyt, ihan mahtavaa! :) Tässäpä hyvä malli ja esikuva omalle projektille. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gwenndelin, eiku vaan täysi tohina päälle! Kunhan nyt ensin nautitaan joulu alta pois ;) Paljonhan tää on kiinni siitä mitä korvien välissä tapahtuu, joutuu painimaan aikamoisten asennemuutosten kanssa. Ja tärkeintä on löytää se inspiraatio siitä, että minä olen tämän arvoinen! Ansaitsen voida paremmin ja elää terveempää elämää. Mie kyllä haluan olla sulle tsempparina, jos siitä jotain apua sulle on! :)

      Poista
  7. Aivan ällistyttävän työn olet jo tehnyt. Upeaa!!!!! Saat olla niiiiiiin ylpeä itsestäsi!!!!

    VastaaPoista
  8. On kyllä Ihan Mieletön tuo muutos. Ihan uusi ihminen.

    R

    VastaaPoista
  9. Onnea normaalipainoudesta, hienoa! :D

    VastaaPoista
  10. Kiitos teille kaikille! <3 Nyt oon ihan tyytyväinen, että julkaisin nuo kuvat, toivottavasti joku saa lisäpontta omalle painoprojektilleen. Onhan tässä vielä urakoitavaa, mutta kyllä kun noita kuvia katsoo, voin ihan itselleni myöntää, että hienosti tehty! Ei sitä oikein ehkä itse edes tajua, miten ison työn on tehnyt. Toisilta saadut kommentit joskus ihan hämmentää, kun ihmetellään saavutusta. Mie vaan olen niin tyytyväinen, että voin nyt niin paljon paremmin kuin ennen. :)

    VastaaPoista
  11. Hei! Olen nyt noin kolme viikkoa lukenut blogiasi ja kyllä: olet motivoinut hurjasti! Ja mikä parasta, näiden kuvien jälkeen oikeun kunnolla! Olen laihtunut elokuun 1. pvä alkaen 14 kg, vielä 26 kg jäljellä. Haluaisin, että kirjoittaisit etenemisesi henkisestä, pään sisäisestä puolesta myös vielä enemmän. Miten jaksoit kk vuodesta toiseen? Miten vastoinkäymiset ja haasteet? Miten asetit tavoitteita? Minusta tuo 26 tuntuu vielä niin isolta ja kaukaiselta, jopa pelottavalta. 20 kg olen 2 krt laihduttanut ja aina on tuntunut jo niin ok:lta, että se on tyssännyt siihen - etenkin, kun kehuja on alkanut vähän tulla. Olen uskonut muita ja palkinnut laihdutusta herkuttelulla. Nyt olen tehnyt elämäntapamuutosta, en laihduttanut. Joulukuu esim. on ollut vaikea, mutta koska tiedän jatkavani muina kuukausina, nyt on tunne, ettei tämä tähän kaadu. Elämää vain. Muutenkin nautinnot ja oman itsen arvostaminen on iso osa tätä projektia. Kiitos kuvista, blogista ja motivaatiosta. Vielä kysymys lopuksi, mikä olossasi nyt on parasta? Minkä avulla olisit aiemminkin onnistunut, jos olisit sen etukäteen tiennyt? Miten itsetunto on muokannut sinua naisena? Siis psyykkisesti? Kiitos vielä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikkamoi! :) Kiva kuulla, että blogini on motivoinut sinua! Tiedätkö, mulla on ollut mielessä, että pitäisi kirjoittaa joskus ihan ajatuksella postaus tästä etenemisen henkisestä puolesta ja miten todellakaan ei ole koko ajan ollut helppoa. Tai no, suurimmaksi osaksi ei ole ollut helppoa. Nyt kun tuo normaalipaino alkaa olla totta, on helpottanut ainakin hieman. Mutta siis, kirjoitanpa tästä ja etenemisestä jossain vaiheessa ihan kunnolla :) Mullakin oli iso takapakkivaihe pari vuotta sitten ja se oli kyllä kamalaa. Ja niin, elämäntapamuutoksestahan tässä on kyse. Mie olen aina lohduttautunut herkuilla sekä myös palkinnut itseäni niillä. Nyt tulee harvemmin enää turvauduttua noihin, vaikka joskus kyllä. Ja ei se projekti yksittäisiin syömisiin kaadu, esim. nyt jouluna on lupa mulla syödä.

      Mutta teenpä sitten kunnon postauksen paremmalla ajalla ja käytän siinä apuna noita kysymyksiäsi. Paljon tsemppiä sinulle! :)


      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...